راهنما خرید لوازم آشپزخانه

رنده آشپزخانه چیست و چه کاربردی دارد؟ + راهنمای خرید رنده آشپزخانه

شاید اگر بخواهیم یکی از ابزار های پر کاربرد و ضروری هر آشپزخانه را نام ببریم قطعا رنده آشپزخانه یکی از این اقلام خواهد بود چرا که برای ریز کردن و پوره کردن سبزیجات ، میوه جات و …. بسیار مورد نیاز است. حتما این روز ها رنده آشپزخانه را در مدل های متنوع ای دیده اید. در قدیم رنده ها به صورت ساده تر بودند اما با پیشرفت تکنولوژی و فناوری های به روز نمونه های مختلفی از آن ها را ساختند که باعث شدند کار رنده کردن برای ما بسیار آسان تر شود. بی شک در طی خرید این وسیله نیاز است که به نکاتی توجه کنید تا خرید خوبی را به همراه داشته باشید به عنوان مثال یکی از این نکات توجه به ضد زنگ بودن آن ها است. از این رو تصمیم گرفتیم مقاله ای را به موضوع شناخت انواع آن ها ، جنس های مختلف آن و کاربرد های آن ها اختصاص دهیم.


فهرست مطالب


رنده آشپزخانه چیست و چه کاربردی دارد؟

رنده ظرفی با سوراخ‌های تیز است که برای خرد کردن غذاهایی مانند: سبزیجات یا پنیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. از زمان اختراع آن در دهه ۱۵۴۰ میلادی، به تدریج به یک ابزار ضروری در آشپزخانه تبدیل شد.

رنده آشپزخانه

رنده‌ها به طور کلی در اندازه ها و طرح‌های مختلف تیغه رنده وجود دارند. این ممکن است هنگام انتخاب مناسب برای آشپزخانه شما کمی مشکل باشد.

انواع رنده آشپزخانه موجود در بازار:

رنده‌ها در اندازه‌ها و اشکال مختلف وجود دارند. در اینجا انواع رنده آشپزخانه را که می‌توانید برای خرید بعدی خود انتخاب کنید، آورده شده است.

  1. رنده جعبه‌ای: یک رنده جعبه‌ای برای پنیرهای سفت و نرم‌تر مناسب است. اکثر مدل‌ها با پایه ای بادوام طراحی شده‌اند و می‌توانند سبزیجات سفت‌تر را رنده کنند. معمولاً رنده جعبه‌ای دارای ۳-۴ سطح رنده شده است و گاهی اوقات دارای ظرف قابل اتصال برای گرفتن غذاهای رنده شده است.
  2. رنده میکروپلان: رنده‌های میکروپلین به دلیل سایز باریکی که دارند به راحتی قابل نگهداری هستند. آن‌ها برای رنده کردن پنیرهای سفت عالی می‌باشند، همچنین می‌توانند به عنوان زرشک برای مرکبات نیز کار کنند. اگرچه آن‌ها می‌توانند برای پوشاندن ماکارونی با پنیر مفید باشند، اما برای رنده کردن پنیرهای نرم مناسب نیستند.
  3. رنده پنیر چرخشی: رنده‌های پنیر روتاری برای پنیرهای سخت مناسب هستند. در مقایسه با رنده‌های جعبه‌ای، رنده های چرخشی پنیر برای نگهداری ساده‌تر هستند. اگرچه آن‌ها می‌توانند ایمن تر از رنده‌های میکروپلن باشند، اما فضای زیادی در کابینت اشغال می‌کنند.
  4. رنده برقی: دو نوع اصلی رنده برقی وجود دارد. می‌توانید وسیله‌ای بخرید که فقط رنده می‌کند، یا ممکن است وسیله‌ای مانند غذاساز داشته باشید که همراه با ضمیمه رنده ارائه می‌شود. رنده‌های برقی با رنده کردن مقادیر زیادی غذا به سرعت عمل می‌کنند، که آن‌ها را به گزینه‌ای عالی برای خانواده‌های پرجمعیت یا سرآشپزهای مهمانی شام تبدیل می‌کند. آن‌ها همچنین بهترین گزینه برای سرآشپزهایی هستند که از آرتروز، آسیب دست رنج می‌برند، یا نمی خواهند به خود آسیب برسانند.

هر آنچه که در مورد سطوح رنده آشپزخانه باید بدانید:

انواع مختلفی از سطوح توری وجود دارد. برخی از رنده‌ها ممکن است یک نوع سطح رنده داشته باشند در حالی که برخی دیگر ممکن است دارای انواع سطوح رنده باشند.

رنده سیر مخزن دار

مناسب برای : سیر، پنیر، پوست لیمو، جوز هندی و مواد غذایی کوچک و با حجم کم

رنده آشپزخانه

احتمالا همه ی ما با رنده کردن سیر تا حد زیادی مشکل داریم چرا که حجم بسیاری از سیر به بدنه بزرگ آن میچسبد و جمع آوری آن ها نیز کار چندان ساده ای نیست و حوصله و وقت زیادی را می طلبد. این دغدغه موجب شد تا برخی طراحان و تولید کنندگان ابزار های آشپزخانه به فکر طراحی و ساخت چنین محصولی بیافتند . این مدل از رنده آشپزخانه دارای یک محفظه نگهدارنده در پشت شبکه آهنی بوده که محل جمع آوری مواد غذایی خرد شده است. بدین ترتیب شما بسیار راحت و در نهایت مقرون به صرفه از این ابزار استفاده می کنید.

رنده چند طرفه

قطعا در منزل همه ی ما می توان چنین محصولی را یافت ، چرا که به نوعی تمامی آنچه که لازم داریم را در خود جای داده است . در برخی شرایط ما نیاز به رنده درشت داریم و نیز در برخی شرایط رنده ریز مورد نیاز ما می باشد از این رو مدلی از این آن ها طراحی شده است که چند نوع رنده کاربردی را در خود جای داده است. اگر نگران اشغال شدن فضا و صرف هزینه ای به صرفه هستید بهتر است این مدل را تهیه کنید. این محصول معمولا به صورت ایستاده است و جنس آن ها از استیل می باشند.

نوع مسطح آن ها

این وسیله که صفحه ای مسطح دارد عملیات رنده کردن را برای ما ساده می کنند. اغلب افراد هنگام رنده کردن مواد غذایی دستشان آسیب می بیند و این یکی از مشکلاتی است که ممکن است برای افراد هنگام کار با این محصول پیش می آید. همه ی ما میدانیم که رنده کردن کار سختی است و پیشنهاد من به شما این است که از این نوع مسطح آن ها برای رنده کردن مواد غذایی خود استفاده کنید تا کار را برای شما ساده کند و از یکایک کار هایی که در آشپزخانه انجام میدهید نهایت لذت را ببرید.

از رنده ریز مسطح می توانید برای ریز کردن پنیر پارمزان، پوست مرکبات، جوز و دارچین استفاده کنید و از نوع درشت آن برای ریز و خرد کردن هر مواد غذایی همچون پنیرهای نرم مانند چدار و موزارلا و میوه جات و سبزیجات استفاده کنید

خلال کن

بی شک همه ی ما دوست داریم زمانی که قصد درست کردن سیب زمینی سرخ کرده داریم ، سیب زمینی هایی کاملا یکسان و در شکل متناسب خلال کنیم. قطعا این کار به صورت دستی میسر نمی شود و نیاز به ابزاریست که بتواند همه ی مواد غذایی را به صورت کاملا یکسان خلال کند. از این رو می توانید از رنده های خلال کن برای خلال کردن سیب زمینی یا هر مواد غذایی دیگری استفاده کنید.

نحوه کار با این ابزار بسیار ساده می باشد به نحوی که با قرار دادن مواد غذایی و یک فشار بر روی آن ها به راحتی میتوانید مواد غذایی خود را خلال کنید. همچنین علاوه بر سیب زمینی می توانید برای تزئین غذا با مواد غذایی مختلف نیز استفاده کنید .

چگونه بهترین رنده آشپزخانه را انتخاب کنیم؟

برای انتخاب بهترین رنده آشپزخانه، موارد مختلفی را باید در نظر بگیریم از جمله:

  • تعداد سطوح توری
  • میزان وضوح تصاویر
  • مقاومت در برابر زنگ زدگی
  • راحتی
  • پایه ضد لغزش
  • سهولت استفاده
  • توان مالی
  • ماندگاری
  • نظرات مشتریان

بررسی نکات مهم هنگام خرید رنده آشپزخانه

  1. تیز بودن و شکل تیغه‌ها: یک رنده خوب به همان اندازه که روی یک توپ نرم موزارلا کار می‌کند، روی یک سیب‌زمینی زبر و سخت نیز کار می‌کند. شما نباید به اعمال زور نیاز داشته باشید. همانطور که یک چاقوی کسل کننده از یک چاقوی تیز خطرناک تر است، یک رنده کسل کننده فقط شانس خرد کردن انگشت خود را به همراه پنیر افزایش می‌دهد. اما تیز بودن در صورتی مفیدتر است که شکل تیغه‌ها غذا را به گونه‌ای نگه می‌دارد که آن را در یک مسیر مستقیم نگه دارد و آن را به رشته‌هایی با اندازه ثابت برش دهد. سوراخ‌های رنده در برخی مدل‌ها، مانند رنده جعبه چهار طرفه با یکدیگر متفاوت است.
  2. ثبات و راحتی: من به دنبال رنده‌هایی بودم که پایدار و مطمئن باشند. بسیاری از مدل‌های رنده‌های جعبه‌ای دارای روکش لاستیکی در امتداد پایه‌های خود هستند که در حین کار، کشش را ایجاد می‌کنند. برخی از رنده‌های سوخاری دارای پدهای لاستیکی هستند که به شما این امکان را می‌دهند تا انتهای بدون دسته را در برابر سطح کار متعادل کنید. یک رنده باید به راحتی در دست باشد و دستگیره‌های جعبه رنده باید هر اندازه دست را در خود جای دهند.
  3. طول صفحه روی رنده به سبک سوخاری: برای خوشبو کردن مرکبات، برخی از سرآشپزها توصیه می‌کنند که به جای رنده کردن لیمو در برابر تیغه‌های سوخاری با دست غالب خود، سوهان را در منحنی میوه به جلو و عقب بچرخانید. انجام این کار خطر رنده شدن انگشتانتان را به حداقل می‌رساند. استفاده از سوهان به این روش مزیت اصلی رنده‌های بدون دسته به سبک سوخاری است. آن‌ها به جای دسته دارای صفحات رنده بسیار طولانی هستند که به معنای کارایی بیشتر است. صفحات توری کوتاه اغلب به معنای رنده کوتاه و دیوانه کننده هستند.
  4. ارزش خرید: هیچ کاری نمی‌توانید در مورد آن انجام دهید. رنده‌ها با گذشت زمان کسل کننده می‌شوند. آن‌ها یکی از ابزارهای آشپزخانه هستند که باید به طور دوره‌ای آن‌ها را تعویض کنید. به همین دلیل، هزینه یک عامل اصلی است. گران‌ترین رنده‌های جعبه‌ای که من تست کردم به قیمت ۳۰ تا ۳۵ دلار فروخته می‌شدند، اما متوجه شدم که مدل‌های ارزان‌تر، که حدود ۹ دلار قیمت دارند، به همان خوبی عمل می‌کنند. رنده‌های سبک از ۱۰ تا ۱۵ دلار متغیر بود.
  5. ویژگی‌های اضافی: اکثر رنده‌های جعبه‌ای چهار طرفه هستند و علاوه بر یک تیغه رنده درشت، دارای یک تیغه زستر، یک تیغه رنده ریز و یک تیغه برش شبیه به ماندولین هستند. برخی از آن‌ها دارای پنج طرف هستند، از جمله عملکردهایی برای ساخت روبان یا رنده کردن زنجبیل، اما این تیغه‌های اضافی در آشپزی روزمره بسیار کمتر استفاده می‌شوند و من در آن‌ها ارزش زیادی پیدا نکردم.
  6. ماندگاری: اگر می‌خواهید رنده شما ماندگاری بیشتری داشته باشد، به دنبال مدلی بادوام باشید. بیشتر رنده‌ها از فولاد ضد زنگ برای وضوح و دوام ساخته شده‌اند. بر خلاف سایر مواد، فولاد ضد زنگ غیر خورنده و نسبتاً سخت است. هرگز رنده‌هایی را که از قلع ساخته شده اند انتخاب نکنید زیرا به مرور زمان زنگ می زند.
  7. قابل شستشو در ماشین ظرفشویی: یک رنده خوب باید قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را داشته باشد، بنابراین تمیز کردن آن آسان خواهد بود. از آنجایی که دندان‌های رنده عمدتا تیغی هستند، شستن آن‌ها با دست خطرناک خواهد بود. اگر دوست دارید انگشتانتان از بریدگی در امان باشند، به دنبال مارکی با قابلیت شستشوی ماشین ظرفشویی باشید تا ماشین تمیز کردن را برای شما انجام دهد.
  8. محدوده قیمت رنده: رنده یک ظروف آشپزخانه ارزان قیمت بوده که سرمایه گذاری عالی برای هر آشپزی می‌باشد‌. زیرا زمان زیادی را برای شما در آشپزخانه صرفه جویی می‌کند. شما می توانید یکی از آن‌ها را با قیمتی کمتر از ۴ دلار و تا ۴۰ دلار انتخاب کنید. یک رنده ۴۰ دلاری معمولاً ویژگی های بیشتری نسبت به رنده کردن دارد.
  9. اندازه خرد کردن: به خاطر داشته باشید که آیا می‌خواهید سوراخ‌های خرد کردن درشت، سوراخ‌های خردکردن ریز یا هر دو را داشته باشید. در حالی که برخی از انواع رنده‌ها فقط با یک اندازه سوراخ خرد کننده یا اغلب دستی عرضه می‌شوند، برخی دیگر به شما اجازه می‌دهند تا از یک ابزار چند سایز رنده را در اختیار داشته باشید. برخی از رنده های جعبه‌ای حتی دارای تیغه‌های پهن برای برش هستند.

روش نگهداری از رنده آشپزخانه چگونه است؟

  • پس از استفاده، بهتر است رنده خود را بلافاصله تمیز کنید. زیرا مواد غذایی جا مانده بر روی رنده خشک می‌شود و به راحتی شسته نخواهد شد.
  • برای تمیز کردن رنده‌های کوچک، فقط می توانید اجازه دهید، آب از روی آن‌ها عبور کند. بهتر است به جای دخالت دست و جراحت با فشار آب مواد غذایی گیر کرده درون رنده را خارج کنید.
  • برای از بین بردن مقداری ذرات غذایی که روی برجستگی‌ها گیر کرده‌اند، رنده را در آب گرم خیس کنید و سپس با مسواک برجستگی‌ها را تمیز نمائید.
  • اگر دستگاه شما قابل شستشو در ماشین ظرفشویی می‌باشد، بهتر است. برای شستن رنده خود به ماشین ظرفشویی تکیه کنید.
  • بعد از شستشو رنده خود را با یک پارچه تمیز خشک کرده و درون کابینت قرار دهید. این کار جلوی لکه زدن و زنگ زدن رنده را می‌گیرد.

سخن پایانی

شما در این مقاله با انواع رنده آشپزخانه و کاربردهای آنها آگاه شدید. همچنین از نکات مهم در خرید آنها آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا