تاحالا شده دلت بخواد چای بنوشی اما از پروسه طولانی چای دم کردن پشیمان بشوی؟بهترین وسیله برای حل کردن این مسئله استفاده از چای ساز هستش که خیلی راحت در عرض 5 دقیقه میتونیم یک چای خوش طعم و رنگ رو داشته باشیم .راستش را بخواهید در عصر جدید نوشیدنی های گرم زیادی وارد فرهنگ خورد و خوراک ما ایرانیان شده است که البته هیچ کدام نتوانسته اند جای چای درفرهنگ اصیل ما ایرانیان را بگیرند و همچنان ملت ایران به دنبال این هستند که در کوتاه ترین زمان ممکنه به یک چای خوش رنگ و خوش طعم و تازه دم دست پیدا کنند.تایم لذت یک دورهمی عصرانه کنار عزیزانمان با چای ساز خیلی طولانی تر می شود. برای این موضوع بهترین راه خرید چای ساز است که کار ما را راحت تر و کم درد سرتر کرده است ، تنها کافی است برای انتخاب یک چای ساز مناسب و باکیفیت به چند نکته ساده توجه نمود که دیجی پرایم توسز مقاله راهنمای خرید چایساز همه آنچه در این زمینه مورد نیاز شما خریداران عزیز است را شرح خواهد داد. پس لطفا در ادامه همراهمان باشید.
برای مطالعه بیشتر: یخچال ساید بای ساید یا دوقلو کدام یک را بخریم بهتر است؟
چایساز چیست؟
چای ساز وسیلهای کاملا برقی است که برای دم کردن و آماده سازی و گرم نگه داشتن چای از آن استفاده میشود. معمولا فناوری و تکنولوژی این دستگاه خیلی بالا نیست. به طور کلی از دو بخش تشکیل شده است: کتری برای جوشاندن آب و قوری برای دم کردن چای. درون کتری این وسیله المنتی وجود دارد که آب را گرم مینماید.بعد از به جوش آمدن آب به طور خودکار کتری خواموش می شود و می توانید چای را دم کنید.
فواید استفاده از دستگاه چایساز
این مقاله هم برایتان شاید مفید باشد: راهنمای خرید فرش اتاق کودک و 4 عامل مهم در انتخاب
- نسبت به کتری و قوری های معمولی، آب را در مدت زمان بسیار کوتاهی به نقطهی جوش میرساند.
- دمای آب تنظیم میشود و می توانید انواع چای را دم کنید .
- در مقایسه با کتری و قوریهای روگازی که گاز زیادی را مصرف میکنند، مصرف برق این مدل بسیار پایین میباشد.
- به دلیل وجود تفاله گیر در قوری، شستوشو و خارج کردن تفالههای چای از آن بسیار راحت خواهد بود.
- به راحتی درون کابینت جای میگیرد و فضای زیادی را اشغال نمیکند.
- میتوانید از چای ساز به عنوان وسیلهای برای چیدمان آشپزخانهتان استفاده کنید.
- به دلیل قابلیت گرم نگه داشتن چای، به راحتی میتوانید برای چند بار از چای آماده شده، نوش جان کنید.
دیجی پرایم علاوه بر راهنمای خرید چایساز برای شما همراهان گرامی در مورد تمامی وسایل مورد نیاز منزلتان، مقالات راهنمای خرید، تهیه و منتشر کرده است، که در دسته راهنمای خرید ( خانه و آشپزخانه ) می توانید مطالعه نمائید.
- انواع چایساز
- نکات مهم هنگام خرید چایساز
- نحوه نگهداری از چای ساز
بیشتر بخوانید،بیشتربدانید: راهنمای خرید لوازم آشپزخانه
انواع چایساز
- چای ساز دمآور: این مدل از چای سازها برقی میباشند و شکل ظاهری آنها چیزی شبیه به کتری و قوریهای روگازی است. چون در این دسته از چای سازهای برقی هم قوری روی کتری قرارمیگیرد و چای آرام آرام با گرمای کتری که به قوری منتقل میشود، دم میکشد. عطر و طعم چایی که در این مدل از چای ساز ها آماده میشود درست شبیه دم کشیدن چای بر روی گاز است. پس اگر چای خور ماهری هستید و تفاوت طعم چای حاضر شده بر روی گاز را با چای ساز برقی متوجه میشوید، به سراغ خرید این مدل بروید.
- چای ساز دارای پایه: در این مدل از چای سازها، قوری و کتری در کنار یکدیگر و بر روی پایه یا استندی قرار گرفتهاند. در نتیجه هر دوی آنها از طریق برقی که صفحهی نگهدارنده به آنها وارد میکند، کار خواهند کرد. برخی از این مدلها دارای درجهی تنظیم، فناوری فیلتر قوری، تایمر و… هستند. بدیهی است که هرچه امکانات بیشتری داشته باشند، قیمت آنها هم بالاتر میرود.
- چای ساز فاقد قوری: جالب است بدانید که بعد از تولید این مدل از چای سازهای برقی، خیلی با استقبال مصرف کنندگان مواجه نشد. چراکه عملکرد پایینی دارد و چای بیکیفیتی را آماده میکند. حجم چای آماده شده در آن هم بسیار کم است و بیشتر برای زندگی مجردی و دانشجویی کاربرد دارد. در نتیجه میتوان گفت اگر به سراغ خرید چای ساز فاقد قوری نروید، بهتر است.
- چای ساز سردکن : این چای ساز علاوه بر به جوش آوردن آب قابلیت سرد کردن آب را هم دارد که ظرفیت بالایی دارند باری مکان هایی که استفاده ی زیادی از چای ساز دارند مناسب است .
چای ساز ها انواع طراحی شده ی مختلفی هم دارند مانند چچای ساز های رو همی ، چای ساز استکان دار یا چای ساز بدون قوری و یک دست .
نکات مهم هنگام خرید چای ساز
- مهمترین عامل تعیینکننده در خرید چای ساز مناسب، جنس و طراحی آن است. بدنه دستگاه باید بهخوبی طراحی شده باشد و تا جای ممکن، نباید حرارت داخل چایساز به بدنه منتقل شود.
- دسته نگهدارنده بدنه چای ساز، از جنسی باشد که داغ نشود و تحمل حداکثر وزن چای ساز را داشته باشد. بسیاری از چایسازها، در اثر استفاده مداوم یا قرار گرفتن در معرض حرارت، میشکنند یا داغ میشوند و تغییر حالت میدهند.
- نکته بعد اینکه هنگام خرید، دقت کنید که میزان مصرف برق چای ساز، در محدوده منطقی و مناسبی باشد. معمولا چایسازها در محدوده ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات مصرف برق دارند. دقت کنید که این عدد بیشتر از این محدوده نباشد تا هزینه برق مصرفیتان افزایش پیدا نکند.
- اگر انتخاب نهاییتان در جنس چای ساز، استیل است، دقت کنید که حتما ضدزنگ و ضدرسوب باشد؛ اگر پس از استفاده از چایسازتان با مشکل چربی بستن روی آب مواجه شدید، چندبار با سرکه و آب سرد، چایسازتان را بشورید تا از شر این مشکل رها شوید.
- بهیاد داشته باشید که چایسازی مناسب است که حتما فیلتر آب و فیلتر داخل قوری داشته باشد.
- هنگام خرید چای ساز به فرورفتگی انتهای کتری نگاه کنید. این قسمت، مهمترین قسمت چای ساز است. این قسمت، رسانای چایساز است که به برق متصل میشود تا به حرارت لازم برسد. دقت کنید که حتما رسانای کتری، فلزی باشد. رسانای پلاستیکی، کیفیت لازم را ندارد و مدت رساندن دمای آب به نقطه جوش را طولانیتر میکند.
- در هنگام خرید ظرفیت مورد نظر و تعداد افراد را در نظر داشته باشید و حجم کافی داشته باشد .
این مقاله شاید جالب باشد: راهنمای خرید سرخ کن بدون روغن
نحوه نگهداری از چایساز
- برای افزایش عمر و بازدهی چای ساز خود بهتر است هیچگاه آن را در کنار اجاق گاز و دیگر وسایل گرمازای آشپزخانه تان قرار ندهید.
- سعی کنید دوشاخه دستگاه را به پریز برقی بزنید که به محض ضرور بتوانید آن را به سادگی از منبع جدا نمایید.
- برای پیچیدن سیم به دور دستگاه صبر کنید تا بدنه آن کاملا خنک شود.
- در هنگام تعیین پارامترهای تعیین شده بر روی دستگاه با دکمه های آن به نرمی رفتار کنید.
- از گذاشتن سریع و محکم کتری و قوری بر روی یکدیگر و در بر روی صفحه چای ساز که موجب خط افتادن آن می شود، اجتناب نمایید.
- در صورت بروز مشکل و خرابی در دستگاهتان آن را به نمایندگی های مجاز برند محصولتان ارجاع دهید.
- برای تمیز کردن چای ساز حتما آن را از برق خارج کنید.
- بعد از هر بار استفاده چای ساز را تمیز بشویید تا برای دفعات بعدی طعم چای را تغییر ندهد .
- از اسکاچ و مواد شوینده ی خشن جدا خودداری کنید تا به بدنه چای ساز آسیب وارد نشود .
راهنمای استفاده از چای ساز
- معمولاً اکثر چای سازها دارای کابل برق هستند که برای روشن کردن دستگاه باید کابل برق را به پریز وصل کرد. بنابراین قبل از هر چیزی مکانی که برای قرارگیری چای ساز در نظر میگیرید باید به پریز برق نزدیک باشد. همچنین باید چای ساز را بر روی مکانی صاف و محکم و پایدار قرار داد، تا به هیچ عنوان چای ساز در حین روشن بودن تکان خورد و موجب پیش آمدن خطرات احتمالی نگردد.
- هرگز دستگاه چای ساز را بر روی لبههای میز و مکانهایی که امکان افتادن و سقوط وجود داشته باشد، قرار ندهید. همچنین حتماً باید به اندازهی 10 سانتی متر با دیوار و کابینت و … فاصله داشته باشد. رعایت این فاصلهی استاندارد مانع از خطرات احتمالی میشود.
- هرگز از دستگاه چای ساز برای استفادهای غیر از موارد درج شده در دفترچه راهنما استفاده نکنید. چای ساز تنها و تنها برای جوشاندن آب و دم کردن چای و دم کردن دمنوش به کار میرود. پس برای استفادههای دیگر آن را به کار نبرید.
- از خیس کردن صفحهی گرم نگهدارندهی کتری و قوری خودداری کنید و در صورت خیس شدن سریعاً نسبت به خشک کردن آن اقدام کنید. چرا که در صورت خیس بودن احتمال سوختن المنت و ترموستات وجود دارد.
- زمانی که دستگاه روشن است و آب داخل کتری در حال جوشیدن است، هرگز درب کتری را باز نکنید چرا که امکان سوختگی با بخار آب وجود دارد.
- بعد از اینکه دوشاخه را به پریز برق وصل کردید، کتری را بر روی صفحهی نگهدارنده بگذارید و کلید روشن/خاموش را فشار دهید تا ترموستات روشن شود و آب داخل کتری شروع به جوشیدن کند. برخی از چای سازها که ترموستات پدالی دارند، بصورت خودکار بعد از به جوش آمدن آب، ترموستات خاموش خواهد شد. در واقع ترموستات اتوماتیک به این صورت است که بعت از به جوش آمدن آب بصورت خودکار خاموش خواهد شد. این ویژگی از مصرف انرژی و هدر دادن آن جلوگیری می کند و مانع از خطرات احتمالی نظیر سوخته شدن ترموستات میشود.
- برخی از چای سازها ویژگی و سیستمی هوشمند دارند که به هنگام خالی شدن کتری از روشن ماندن آن جلوگیری خواهد کرد و مانع از سوخته شدن چای ساز میشود.
معرفی انواع چای ساز
در راهنمای خرید چای ساز انواع چای سازها را معرفی کردیم. چای سازها در سه نوع در بازار موجود هستند: چای ساز بالا پایین (دم آور)، چای ساز استند دار و چای ساز بدون قوریچای ساز بالا پایین محبوب تر و پرفروش تر از سایر انواع است. چون هم چای را به وسیله بخار آب کتری خوب دم میکند و هم جای کمتری اشغال میکند. البته خیلیها ظاهر چای ساز استند دار را بیشتر میپسندند.چای سازهای بدون قوری یکی از انواع جدید چای ساز هستند که به دلیل ظاهر زیبا و کارایی بالا و کیفیت خوب چای جای خود را به خوبی در بازار پیدا کرده اند. این مدل چای سازها کمتر در بازار ایران پیدا میشوند اما احتمالا به زودی رقیب پر قدرت دستگاههای چای ساز کنونی خواهند شد.
قوری و کتریهای دستگاههای چای ساز در جنسهای مختلف در بازار موجود است که هر کدام مزایا و معایبی دارند. قوری پیرکس چای را بهتر دم خواهد کرد ولی چای در این قوریها زودتر سیاه میشود علاوه بر این که احتمال شکستن آنها بالا است.کتریهای استیل خطر داغ شدن و سوزاندن را به همراه دارند ولی آب در آنها زودتر جوش میآید و خطر شکستگی هم ندارند. بسته به نوع نیاز و مکانی که چای ساز را میگذارید میتوانید نوع قوری و کتری را انتخاب کنید.پس از خرید هر دستگاهی اولین چیزی که همه ما به دنبال آن هستیم نحوه استفاده آن است. شاید چای ساز به نظر دستگاه پیچیده ای نباشد اما استفاده صحیح از آن میتواند بسیار مهم باشد و حتی یک اشتباه در استفاده منجر به خراب شدن چای ساز شود.پس بهتر است در راهنمای استفاده چای ساز هر آنچه که بعد از خرید نیاز دارید را مطالعه کنید و دیگر نگران چیزی نباشید.
راهنمای نصب و راه اندازی دستگاه
- برای نصب، بهترین مکان برای قراردادن دستگاه بر روی سطح و پایهای محکم و تراز است و بهتر است اگر دستگاه برای کار به برق نیاز دارد به پریز برق نزدیک باشد.
- در تمامی راهنمای استفاده چای سازها ذکر شده که به هیچ عنوان دستگاه را کج نکنیم و دستگاه را طوری قرار دهیم که در صورت نشت آب به دستگاه آسیب جدی وارد نشود.
- محلی که برای قرار دادن دستگاه در نظر دارید نباید به گونهای باشد که پس از اتمام کار دستگاه یک دفعه سرد شود.
- همچنین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که اگر دستگاه این امکان را دارد که به منبع آب متصل شود باید به آب سرد آن را وصل کرد.
راهنمای استفاده چای ساز و آماده سازی دستگاه برای اولین بار
برای استفاده کردن از دستگاه، اولین قدم جدا کردن بسته بندی کلی تمام اجزای دستگاه است و بهتر است پس از آن دستگاه شسته شود چون ممکن است گرد و غبار داشته باشد. سپس دستگاه را به صورت کامل خشک کنید و اجازه ندهید که رطوبت به قسمت پایه و پاور دستگاه نفوذ کند.از مواردی که در راهنمای استفاده چای ساز باید به آن توجه داشت این است که محلی که برای قرار دادن دستگاه در نظر میگیرید باید کاملا خشک و بدون هیچ رطوبتی باشید.سپس باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که با همان مقدار منبع برقی که در روی دستگاه ذکر شده باید از دستگاه استفاده کنید و اگر از ولتاژ برق منطقه خود اطلاع ندارید و نگران این مسئله هستید با شرکت برق محل خود تماس بگیرید.
برای شستن کتری تا قسمتی که در بدنه کتری ذکر شده (Max) آب ریخته شود و به این نکته باید توجه داشت که آب ریخته شده اصلا نباید پایین تر از قسمت (Min) باشد.پس از آن زمانی که چراغ دستگاه به صورت خودکار روشن شد و آب به جوش آمد دکمه Hot water را فشار دهید، آب شروع به چرخش میکند بعد از اتمام کار دستگاه آب داخل کتری را باید دور بریزید. حالا دستگاه چای ساز شما آماده استفاده است.
راهنمای مراقبت از چای ساز
بعد از اینکه از دستگاه استفاده کردید از خاموش بودن آن مطمئن شوید (اطمینان حاصل از خاموش بودن چراغ OFF/ON). دو شاخه دستگاه را از پریز برق در بیاورید و اجازه دهید که دستگاه کاملاً سرد شود و از حرارت بیفتد.حالا نوبت تمیز کردن دستگاه است. لازم است این نکته را در راهنمای استفاده چای ساز بدانید که شما فقط میتوانید توری چای ساز، در توری و کتری شیشه ای را در ماشین ظرفشویی قرار دهید و هیچ گاه قسمت پایه دستگاه و سیم آن در آب غوطه ور نشود و یا رطوبت به آنها نرسد.
راهنمای تمیز کردن چای ساز پس از هر بار استفاده
- بعد از هر بار استفاده از دستگاه بهتر است مخزنی که در آن باقیمانده چای دم شده قرار دارد را تخلیه کنید. اجازه ندهید که چای دم شده در دستگاه برای مدت طولانی باقی بماند چرا که این کار به مرور باعث رسوب گرفتن کف دستگاه و سیاه شدن آن میشود.
- بعد از صرف چای، قوری و صافی آن را خوب بشویید. و برای جلوگیری از رسوب بستن آب در کتری، کتری را در فواصل زمانی کوتاه مدت بشویید.
- برای تمیز کردن فضای داخلی کتری شیشهای بهتر است از ابری نرم و مرطوب استفاده کنید و برای جلوگیری از رسوب گرفتن کف دستگاه آن را با صابون بشویید.
- برای تمیز کردن سبد چای (مخزن چای) سبد را بشویید و آن را با دستمالی نرم کاملاً خشک کنید و برای پاک کردن از لکه از محلولها و اسپریهای پاک کننده استفاده کنید.
- برای تمیز کردن پایه دستگاه بهتر است از دستمال یا ابر نیمه مرطوب استفاده کنید و نباید آن را با آب بشویید.
- برای تمیز کردن قسمت بیرونی کتری نیز بهتر است این کار با پارچه و یا ابری نرم انجام دهید و از استفاده از هر گونه اجسام نوک تیز، مواد شیمیایی و اجسامی که خاصیت سایندگی دارند برای تمیز کردن دستگاه پرهیز کنید. چرا که باعث میشود بدنه دستگاه دچار خراشیدگی شود.
در صورت رسوب گرفتن قسمتهایی از دستگاه برای از بین بردن آن شما با مراجعه به راهنمای استفاده چای ساز میتوانید در قدم اول دستگاه را تا حداکثر میزانی که گنجایش دارد پر از آب کنید و بعد از آن چند قطره آب لیمو اضافه کنید و اجازه دهید آب بجوشد. در صورت لزوم میتوانید این کار را چند بار تکرار کنید. در قدم دوم شما میتوانید به جای آب لیمو از دو قاشق غذاخوری جوش شیرین استفاده کنید و اجازه دهید این محلول یک شب در دستگاه شما باقی بماند و بعد از گذشت یک شب آب دستگاه را خالی کنید و سپس دستگاه را با آب تمیز پر کرده و بجوشانید، در صورت لزوم میتوانید این کار را تکرار کنید؛ در قدم سوم به جای استفاده از جوش شیرین میتوانید از سرکه سفید استفاده کنید و بعد از گذشت یک شب محلول را بجوشانید و مثل حالت قبل با آب تمیز دوباره دستگاه را پر کنید و بجوشانید و مثل مراحل قبل در صورت نیاز این مراحل را تکرار کنید.
این محتوای مفید را هم مطالعه کنید: مهمترین نکاتی که هنگام خرید تخت خواب کودک باید بدانید
تهیه چای خوش عطر با چای ساز
برای تهیه یک چای خوش عطر با چای ساز مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا کتری را با توجه به ظرفیت مجاز از آب پر کنید. ریختن آب بیشتر در کتری باعث میشود هنگام جوش آمدن، آب روی صفحه یا نگهدارنده بریزید و به دستگاه آسیب برساند.
- حالا با توجه به دفترچه راهنما، کتری را در حالت جوش قرار دهید.
- بعد از جوش آمدن کتری، دستگاه خود به خود خاموش میشود.
- حالا با توجه به حجم قوری، مقدار مناسب چای را داخل آن بریزید. معمولا قوری اغلب چای سازها، یک لیتری است و مقدار یک تا دو قاشق غذاخوری چای برای این ظرفیت کافیست.
- اگر چای ساز شما از نوع صفحهایست، گرمکن چای را روشن و آن را روی دمای مناسب تنظیم کنید. اگر برای درست کردن چای عجله دارید بهتر است دمای ۹۰ درجه را انتخاب کنید؛ در غیر اینصورت دماهای کمتر، طعم چای بهتری برای شما آماده میکنند.
- اگر چای ساز شما صفحهای نیست و باید برای دم کردن از خود کتری استفاده کنید، در این مرحله کتری را روی حالت اتوماتیک قرار دهید و قوری را روی کتری قرار دهید تا چای دم بکشد.
- بعد از حداقل ۱۰ دقیقه چای شما آماده است.
نگهداری و تمیز کردن چای ساز
یکی از موضوعات مهم در افزایش طول عمر مفید چای ساز بعد از طرز استفاده از آن، نحوه نگهداری درست از آن است. تعمیرکاران آچارباز برای افزایش عمر چای سازها، رعایت موارد زیر را توصیه میکنند:
- هنگام خرید چای ساز حتما به تناسب ظرفیت کتری و قوری دستگاه با نیاز خود دقت کنید.
- بعد از استفاده از چای ساز، آب داخل کتری را خالی کنید تا رسوب نگیرد.
- کتری دستگاه را مستقیما زیر شیر آب نبرید و برای پر کردن آن از پارچ استفاده کنید.
- قوری دستگاه را با وسیله دیگری گرم نکنید؛ چون ممکن است بشکند یا آسیب ببیند.
- هر چند وقت یک بار کتری چای ساز را جرم گیری کنید.
- از کتری یا قوری دستگاه برای گرم کردن مایعاتی مثل شیر استفاده نکنید.
- بعد از تهیه دمنوشهای رنگی سریعا قوری را بشویید.
- روی پایه دستگاه آب نریزید.
- هر چند وقت یک بار سطح دستگاه را با دستمال از چربی و گرد و غبار پاک کنید.
- برای گرم کردن مواد غذایی دیگر از صفحه گرمکن چای دستگاه استفاده نکنید.
معرفی اجمالی چند محصول
چای ساز پروفی کوک مدل Profi Cook PC-TKS 1056
- ظرفیت کتری حداکثر 1.8 لیتر
- قابلیت چرخش 360 درجه
- کتری برقی روی سینی
- مجهز به فیلتر ضد آهک
- قابلیت خاموش شدن اتوماتیک و دستی
- نشانگر میزان آب روی بدنه کتری
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید چای ساز آشنا شدید. همچنین از نکات خرید آن آگاه شدید.امیدواریم بهترین انتخاب را در هنگام خرید داشته باشید .اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید: