راهنما خرید لوازم جانبی

راهنمای خرید باتری خودرو ، همراه قابل اعتماد شما در جاده

خودرو مانند بدن انسان به یک قلب باکیفیت نیاز دارد . باتری در خودرو مانند قلب تپنده بوده که وظیفه تامین انرژی مورد نیاز را دارد. در حقیقت باتری منبع ذخیره برق در خودرو می باشد، که انتقال نیروی الکتریکی را به قسمت های مربوطه انجام می‌دهد. باتری در دسته لوازم مصرفی خودرو قرار دارد، که در هر چند سال نیاز به تعویض پیدا می کند. تیم تحقیقاتی دیجی پرایم توسط مقاله راهنمای خرید باتری خودرو سعی در معرفی هر چه بهتر این محصول دارد.خرید باتری جدید برای خودرو می‌تواند دلهره‌آور باشد، با وجود تنوع برندها، مدل‌ها و مشخصات موجود در بازار. اما با کمی دانش، می‌توانید باتری مناسب برای خودرو خود را انتخاب کنید.

انواع باتری خودرو

در حال حاضر باتری های موجود در بازار دارای دو نوع می باشند. که شامل باتری های خشک ( سیلد یا اتمی ) این نوع باتری گران‌تر است، اما نیازی به افزودن آب یا بررسی سطح الکترولیت ندارد و معمولاً عمر طولانی‌تری دارد و باتری‌های تر ( اسیدی ) این نوع باتری رایج‌تر و ارزان‌تر است، اما نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری دارد و عمر کوتاه‌تری دارد ، می شوند.


برای مطالعه بیشتر: راهنمای خرید فرش اتاق کودک و 4 عامل مهم در انتخاب


باتری تر ( اسیدی )

این باتری‌ها که نمونه قدیمی و رایج و  ارزان قیمت در میان باتری های خودرو محسوب می شوند، نیاز به نگهداری و شارژ دارند. باتری های اسیدی از صفحات سرب و مایع  اسید سولفوریک برای تهیه برق ساخته شده .دارای 6 فضا که داخل تمامی آنها چند صفحه سری مثبت و منفی جای گرفته است. میان صفحه ها با محلولی به نام الکترولیت که 65 درصد آب و 35 درصد اسید است، پر می‌شود. از مشخصه‌های این نوع باتری 6 درب تعبیه شده بر روی باتری می باشد. با باز کردن درپوش ها به راحتی امکان چک کردن سطح الکترولیت را دارید. باتری های اسیدی به تدریج ضعیف شده و به راحتی می توان به پایان رسیدن عمر باتری را پیش‌بینی کرد.این باتری ها همچنین عمر کوتاه تری نسبت به سایر انواع باتری ها دارند. با این حال، باتری های اسیدی مرطوب به دلیل قیمت مقرون به صرفه و در دسترس بودن آنها، انتخاب محبوب برای بسیاری از رانندگان هستند.

باتری خودرو  تر ( اسیدی )

باتری خشک ( سیلد یا اتمی )

این نمونه از باتری‌ها که با پیشرفت تکنولوژی در این محصول به وجود آمده‌اند، در کشور ما خواهان زیادی دارند. تصور اشتباهی که درباره این نوع باتری ها وجود دارد، این است که درون آنها الکترولیت وجود ندارد. اما باید بدانید که باتری های اتمی ( خشک ) هم مانند نوع اسیدی حاوی الکترولیت یا همان اسید است. اما به دلیل جنس و صفحات داخل باتری، میزان الکترولیت و یا اسید کاهش پیدا نمی کند. باتری های اتمی نیاز به مراقبت ندارند.

از دست ندهید
راهنمای خرید ایرپاد اپل ، سامسونگ، شیائومی و لنو

این مقاله هم برایتان شاید مفید باشد: راهنمای خرید چایساز


MF نشانه عدم نیاز به مراقبت از باتری بوده و باتری هایی که این نشان را دارا هستند، جزو باتری های اتمی محسوب می شوند. MF مخفف کلمه Maintenance free می باشد.

دیجی پرایم علاوه بر راهنمای خرید باتری خودرو برای شما همراهان گرامی در مورد تمامی وسایل مورد نیاز خودروی شخصیتان، مقالات راهنمای خرید، تهیه و منتشر کرده است، که در دسته راهنمای خرید ( خودرو و ابزار اداری ) می توانید مطالعه نمائید.

باتری خشک ( سیلد یا اتمی )

تفاوت باتری های اتمی و اسیدی

تفاوت عمده باتری های اتمی و اسیدی در جنس آلیاژی است که دارند. اما دلایل متنوع دیگری هم باتری های خشک را به نوع اسیدی برتری می‌دهند. که شامل موارد زیر می شوند.


بیشتربخوانید،بیشتر بدانید: راهنمای خرید لوازم آشپزخانه


  • با استفاده از باتری های اتمی نیازی به استفاده از آب اسید نخواهید داشت.
  • وزن کمتری دارند.
  • عدم انفجار و امنیت بالاتری دارند.
  • شارژ خود به خودی پایین‌تر و خروجی برق بیشتری دارند.

به طور کلی باید گفت که باتری های اتمی هیچ نقطه ضعفی نسبت به نوع اسیدی ندارد، الا در صورت معیوب بودن دینام و ایجاد شارژ غیر استاندارد باتری که باعث خشک شدن آن می‌شود. باتری های خشک گران‌ قیمت بوده و برای خرید باید هزینه بیشتری را صرف کنید.


درباره ی 3 مورد از الزامی ترین لوازم جانبی لپ تاپ که برای همه مناسب است چه می دانید؟


مشخصات ظاهری باتری خودرو

کیس: کیس باتری معمولاً از پلاستیک یا فلز ساخته می شود و محفظه ای برای بقیه اجزای باتری است.

از دست ندهید
چگونه از Twitter Spaces استفاده کنیم؟

ترمینال ها: ترمینال ها دو نقطه اتصال الکتریکی روی باتری هستند. ترمینال مثبت معمولاً قرمز است و ترمینال منفی معمولاً سیاه است.

پوشش ها: درپوش ها دریچه های کوچکی روی بالای باتری هستند که به شما امکان می دهد سطح الکترولیت را بررسی کنید (در باتری های اسیدی مرطوب) یا آب مقطر  را  اضافه کنید (در صورت نیاز).

نشانگر باتری: نشانگر باتری یک گیج کوچک روی باتری است که وضعیت شارژ باتری را نشان می دهد. رنگ سبز معمولاً نشان دهنده شارژ کامل باتری است، در حالی که رنگ سیاه یا قرمز نشان دهنده تخلیه باتری است.

ظاهر باتری خودرو شما ممکن است کمی متفاوت از آنچه در اینجا شرح داده شده است باشد. با این حال، اجزای اصلی و ویژگی های ظاهری باید یکسان باشند.

مشخصات ظاهری باتری خودرو

نکات مهم در خرید باتری خودرو

هنگام خرید باتری خودرو باید ویژگی های مهمی را مورد بررسی قرار دهید، تا دچار مشکل نشوید. با ادامه مقاله راهنمای خرید باتری خودرو همراهمان باشید، تا با نکات مهم خرید این محصول بیشتر آشنا شوید.


این مقاله شاید جالب باشد: تشخیص یخچال اصل از تقلبی


آمپراژ باتری خودرو

شرکت های سازنده خودرو، میزان مشخص آمپر مجاز را برای باتری مورد استفاده در خودرو تعیین می‌کند، که نشانگر میزان ذخیره نیروی الکتریکی در باتری می باشد. آمپراژ بالا به این معنا است که باتری توان حفظ بار زیادی را دارد و مدت زمان بیشتری برق دهی می کند. اگر بر روی خودرو، تجهیزات اضافی مانند ساب ووفر، آمپلی فایر، باند و … نصب کرده اید، حتماً از باتری های دارای آمپراژ بالاتر خریداری کنید.

از دست ندهید
ارائه سرویس‌های ابری GPU توسط یک شرکت دانش بنیان در مواجهه با تحریم‌ها؛ ۳۰ درصد ارزانتر از قیمت جهانی

اغلب فروشندگان باتری هنگام خرید توصیه می کنند که اگر تمایل به نصب تجهیزات جانبی مانند نمونه های بالا را دارید، حتما باتری با آمپراژ بالاتر را برگزینید.

ابعاد باتری خودرو

باتری ها دارای ابعاد استاندارد متفاوتی ( 24، 27، 58، 75 و … ) بوده که توسط BCI تعریف شده اند. ( BCI سازمانی است که استانداردهای بعدی برای باتری ها را تعیین می کند.) این شماره ها بر اساس موارد گوناگونی که شامل محل قرارگیری باطری، ابعاد ظاهری، بدنه و … تعیین می‌شوند.


بیشتر بخوانید: مهمترین نکاتی که هنگام خرید تخت خواب کودک باید بدانید


همچنین به یاد داشته باشید، باطری ماشین بر اساس طول، عرض و ارتفاع گروه بندی شده و درون دفترچه راهنما قید می‌شود. هنگام خرید به ابعاد باتری توجه کافی داشته باشید. زیرا ابعاد باید به گونه‌ای باشد که به راحتی درون محفظه مخصوص خود جای گیرد.

ابعاد باتری خودرو

مشخصات ظاهری باتری خودرو

باتری خریداری شده نباید در ظاهر دارای ترک، تورفتگی و برجستگی باشد. بلکه بدنه باتری باید کاملاً سالم و عاری از هرگونه عیب و نقصی باشد.

در خرید باتری های اسیدی، در پوش ها را چک کرده و از عدم وجود هر گونه ایرادی اطمینان حاصل نمائید.

تاریخ تولید باتری خودرو

زمان تولید و ساخت باتری تأثیر بسزایی در طول عمر آن دارد. زیرا باتری‌ها از زمانی که در کارخانه تولید می‌شوند، عمرشان شروع می‌شود. پس بهتر است باتری را خریداری کنید که مدت زیادی از زمان تولید آن نگذشته باشد.


این محتوای مفید را مطالعه کنید: یخچال ساید بای ساید یا دوقلو کدام یک را بخریم بهتر است؟

از دست ندهید
راهنمای خرید لوازم جانبی دوربین گوشی‌های هوشمند

شرایط آب و هوایی

نسبت به اقلیم محل سکونت خود نوع باتری را تعیین کنید. باتری هایی که برچسب N بر روی آنها قید شده، برای اقلیم‌های سردسیر بوده و باتری هایی که برچسب S دارند، بهترین گزینه برای مناطق گرمسیر می باشند. باید بدانید که هر نوع باتری برای استفاده در هر شرایط آب و هوایی مناسب نیست.

برند

در حال حاضر کیفیت باتری های ایرانی چیزی از نمونه خارجی کم نمی آورد. اما اگر بخواهیم از برندهای معروف و به نام در این عرصه را نام ببریم، باید به سراغ برندهایی نظیر دوو، دلکور، پوما، شارک و … برویم.

به یاد داشته باشید که باتری های ساخت ایران و کره کیفیت بالاتری نسبت به نمونه های ساخت ترکیه و چین دارند. با ادامه مقاله راهنمای خرید باتری خودرو همراهمان باشید.

گارانتی

گارانتی در این محصول بستگی به شرکت سازنده و اینکه ایرانی است یا خارجی بستگی دارد. معمولاً باتری‌های ایرانی دارای ضمانت نامه یک ساله و نمونه خارجی ضمانت 6 ماهه دارند. دارا بودن ضمانت نامه در باتری خیال راننده را بابت وجود خرابی های احتمالی آسوده می کند.


بیشتر بخوانید: اصلی‌ترین مراکز خرید لوازم خانگی در تهران!


قیمت

قیمت نهایی باتری‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. که شامل تحویل و عدم تحویل باطری کهنه، آمپراژ، نوع و نهایتاً ایرانی و یا خارجی بودن باطری ماشین می‌شود.

نگهداری باتری پس از خرید

نگهداری پس از خرید
  • استفاده از عایق مناسب برای باتری ماشین
  • مراقبت های دوره ای و چکاپ
  • بررسی اتصالات و بست ها
  • اطمینان از صحت عملکرد تسمه دینام
  • تمیزکاری باتری و پاک کردن مواد زائد

عوامل موثر بر کاهش طول عمر باتری خودرو


این مقاله مفید را مطالعه کنید: راهنمای خرید سرخ کن بدون روغن

از دست ندهید
میز کامپیوتر چه ویژگی هایی باید داشته باشد ؟

  • بروز مشکلات فنی در برخی قطعات خودرو مانند دینام و استارت.
  • سهل انگاری های مداوم.
  • حضور طولانی مدت در مکان‌های به شدت سرد و یا به شدت گرم
  • استفاده از لوازم برقی مانند سیستم صوتی و تهویه مطبوع باتری را تخلیه می کند 
  • کیفیت باتری 
  •  

علائم خرابی باتری خودرو

باتری خودرو نقش حیاتی در راه اندازی و تامین برق خودرو شما دارد. با گذشت زمان، همه باتری ها فرسوده می شوند و باید تعویض شوند.از علائم مربوط به خرابی در باتری می‌توان به استارت زدن و روشن نشدن خودرو،کند شدن یا مشکل در عملکرد لوازم برقی، استارت نزدن و روشن نشدن چراغ ها، استارت خوردن و نخوردن های گاه و بی گاه و استارت دشوار در هوای سرد اشاره کرد.

علائم خرابی

خلاصه مقاله

  • باتری منبع ذخیره برق در خودرو می باشد، که انتقال نیروی الکتریکی را به قسمت های مربوطه انجام می‌دهد.
  • باتری ها در دو نوع اسیدی و اتمی در بازار موجود می باشند.
  • تفاوت عمده باتری های اتمی و اسیدی در جنس آلیاژی است که دارند.
  • باتری خریداری شده نباید در ظاهر دارای ترک، تورفتگی و برجستگی باشد.
  • به نکات مهم ذکر شده در بالا هنگام خرید باتری ماشین دقت کافی داشته باشید.
  • پس از خرید باتری، به درستی این محصول را نگهداری کرده و مرتبا مورد بررسی های دوره ای قرار دهید.
  • عوامل متعددی باعث کاهش طول عمر باتری ماشین می شوند. ( خرابی استارت و دینام، سهل انگاری در مراقبت و …)

سخن پایانی

شما در این مقاله با راهنمای خرید باتری خودرو آشنا شدید.همچنین از مشخصات و اطلاعات کافی برای خرید آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داد شود.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

https://u.to/vpUVHA https://tinyurl.com/4z6uv86y
https://zi0.ir/IcX5j https://cutt.ly/pDvruus
https://is.gd/kNlwoj https://b2n.ir/k48986

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا