خرید لوازم برقی آشپزخانه که قلب تپنده ی خانه است همیشه جزء مهم ترین بخش های خرید لوازم منزل و البته طراحی دکوراسیون منزل است. انتخاب درست لوازم برقی آشپزخانه قطعا فعل آشپزی را آسان و لذت بخش تر می کند به همین خاطر هم وقتی فردی تصمیم به نوسازی وسایل منزل و خرید آنها و یا حتی خرید جهیزیه عروس می گیرد اولین و شاید بتوان گفت حساس ترین مهم ترین انتخاب هایش را در خرید لوازم برقی آشپزخانه می داند که البته به زیبایی و کارایی دکوراسیون منزل هم می افزاید . اصولا باید برای خرید هر کدام از لوازم خانگی آشپزخانه دقت و حوصله و وسواس زیادی به کار برد،در انتخاب و با داشتن اطلاعاتی کافی در رابطه با تک تک این وسایل ،دست به انتخاب محصولی زد که علاوه بر کارایی کافی و کیفیت مناسب خود بتواند با بودجه موجود سازگار باشد و در کل به عنوان یک انتخاب ایده آل مطرح شود.
فهرست مطالب
- چگونه لوازم آشپزخانه را دستهبندی کنم؟
- کدام لوازم برقی را برای آشپزخانه بخرم؟
- معرفی ضروریترین لوازم برقی برای یک آشپزخانه
- دانستن چه نکاتی هنگام خرید لوازم آشپزخانه مهم است؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
چگونه لوازم آشپزخانه را دستهبندی کنم؟
زمانی که شما میخواهید برای آشپزخانه وسایل موردنظر خود را تهیه نمایید، باید به فکر خرید آنهایی باشید که از لحاظ کارآمدی در اولویت قرار دارند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ایر فرایر چیست را بخوانید. چراکه کیفیت و کاربردی بودن وسایل مختلف آشپزخانه، باعث طولانیتر شدن عمر استفاده از آنها میشود. درصورت نیاز به تعمیر صدا و جرقه زدن مایکروویو ال جی از خدمات گلدیران استفاده نمایید.
دستهبندی لوازم آشپزخانه را میتوان اینگونه بیان نمود:
- وسایل ارزان آشپزخانه شامل چاقو و قیچی، آبکش و لگن، کفگیر و ملاقه، ترازو، نمک و ادویه پاش، کاسه و پیاله، دستمال آشپزخانه و …
- لوازم پلاستیکی آشپزخانه مثل سینی، تخته برش، قیف، انبر سالاد، جا قاشقی، آبمیوهگیری دستی، ظروف نگهدارنده غذا، قالب یخ، کاسه میوه، تخته گوشت، سطل زباله، ظروف حبوبات، پا سماوری و …
- وسایل پختوپز آشپزخانه از جمله ست کامل قابلمه در جنسهای چدن، گرانیت، استیل، مسی و … ماهیتابه در اندازههای مختلف و …
- لوازم کیک و شیرینیپزی آشپزخانه مانند انواع قالب کیک گرانیتی، انواع فرچه و لیسک، قالب ژله سیلیکونی، پلاستیکی یا در مدلهای قلبی و ستارهای، انواع پیمانه و …
- وسایل نظمدهنده آشپزخانه از قبیل جاتخممرغی، شلف و استند نظم دهنده، سبد نظمدهنده یخچال، شلف کشویی یخچال، سبد نگهدارنده دستهدار یخچال، نگهدارنده نوشابه و بطری یخچال و …
- لوازم مکمل آشپزخانه مثل فندک، زیر ملاقهای، دستگیره، دستکش و دمکنی آشپزخانه، انبر سالاد و غذا، انواع سبد و صافی، ست چاقوی مخصوص آشپزی، خردکن دستی و …
- لوازم پذیرایی آشپزخانه که شامل ظروف شیشهای، سرامیکی و کریستال در طرحها و مدلهای مختلف میشوند.
- وسایلی که برای یک مهمانی یا دورهمی به آنها نیاز دارید مثل انواع لیوانها و فنجان چایخوری، آجیلخوری و…
- لوازم برقی آشپزخانه شامل وسایلی بزرگی مثل اجاقگاز، یخچال، مایکروفر، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و …
کدام لوازم برقی را برای آشپزخانه بخرم؟
وقتی برای خرید وسایل برقی موردنیاز آشپزخانه به فروشگاههای ارائهدهنده این محصولات مراجعه میکنید، با دنیای متنوعی از وسایل برقی جذاب مواجه میشوید که شاید در نگاه اول شما را به خرید وسوسه کنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله یخچال چی بخریم را بخوانید.
اما برای خرید لوازم برقی آشپزخانه باید به ضروری و کاربردی بودن این وسایل توجه ویژه داشته باشید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله وسایل آشپزخانه را بخوانید.
معرفی ضروریترین لوازم برقی برای یک آشپزخانه
- غذاساز: برای خردکردن مواد مختلف و درستکردن خمیر نان و شیرینی و تهیه سالادهای متنوع
- بخارپز یا زودپز: کمکحال شما برای پخت غذاهای سالم در مدتزمان کوتاه
- آرامپز: اگر میخواهید غذاها و خوراکهای خوشمزه را بهآرامی و در مدتزمان بیشتری بپزید تا کاملاً مغزپخت شوند، به یک آرامپز نیاز دارید.
- گوشتکوب برقی: برای خردکردن و له کردن انواع مواد غذایی
- آب جوش کن: برای درستکردن سریع چای و قهوه یا استفاده از آب جوش برای پخت غذاها
- دستگاه رشته و رنده کن: عصای دست شما برای تهیه انواع سالادهای خوشمزه و رنگارنگ
- سیر خردکن: برای خردکردن سیر یا دانههای مقوی آجیل به دردتان میخورد و از فشار زیاد به دستهایتان برای خردکردن یا له کردن مواد غذایی جلوگیری میکند. پیشنهاد می شود مقاله دیگر ما درباره پاک کردن آدامس از روی لباس را بخوانید.
- هم زن کاسه دار یا ایستاده: برای هم زدن مواد اولیه پخت کیک، شیرینی و انواع غذاها
- چایساز: اگر شاغل هستید و وقت کافی برای دم کردن چای را ندارید، کافیست یک چایساز بخرید تا در زمان کوتاهی چای را برای شما درست کند.
- مخلوطکن سرعتی: با تنظیم درجههای این وسیله در سرعتهای مختلف میتوانید مواد غذایی را آمادهسازی کنید.
- تستر: اگر به دنبال درستکردن یک صبحانه سریع یا حتی یک شام سبک و قوی هستید، از این وسیله برای تست کردن نان و برشته کردن مواد غذایی کمک بگیرید.
- ساندویچساز: برای آمادهسازی انواع ساندویچهای خوشمزه که بهراحتی میتوانید آنها را تهیه کنید
لیست کلی از لوازم برقی آشپزخانه:
- یخچال
- ماشین لباسشویی
- آبمیوه گیری
- مخلوط کن
- چرخ گوشت
- غذاساز
- یخچال فریزر
- ماشین ظرفشویی
- فر برقی
- غذاساز چند کاره
- پلوپز
- سرخ کن
- چرخ گوشت
- آبمیوه گیری
- خرد کن
- هواپز
- مایکروفر
- توستر
- گوشت کوب برقی
- چای ساز
- همزن
- قهوه ساز
- کباب پز
- آسیاب
- ساندویچ ساز
- میوه خشک کن
- سبزی خرد کن
- اسپرسوساز
- بخارپز
نکات قابل توجه در خرید وسایل غیر برقی آشپزخانه :
- تنها به ظواهر سرویس قابلمه توجه نکنید و به دنبال جنس باکیفیت باشید.
- برای خرید سرویس چاقو نیز به اندازه سرویس قابلمه دقت کنید.
- هر یک از چاقوهای شما باید بسته به اندازه و کاربردش، بهترین عملکرد را داشته باشد.
- در خرید وسایل آشپزخانه به رنگ آن توجه کنید و همه وسایل از یک تناژ رنگی تهیه کنید.
- وسایل پلاستیکی، باید از پلاستیک های درجه یک که از کیفیت و سلامت بالاتری نسبت به سایرین برخوردارند، تهیه شده باشند.
دانستن چه نکاتی هنگام خرید لوازم آشپزخانه مهم است؟
اگرچه خرید هرکدام از وسایل برقی و غیربرقی برای آشپزخانه امری کاملاً سلیقهای است، اما طبق راهنمای خرید وسایل آشپزخانه، لازم است بانوان عزیز به نکاتی که در زیر به آنها اشاره شده، توجه داشته باشند:
- تناسب رنگ وسایل آشپزخانه با رنگ کابینتها و دکوراسیون آن باعث میشود تا محیط آشپزخانه شما زیباتر به نظر برسد، پس در انتخاب رنگ لوازم آشپزخانه دقت کنید.
- برای خرید لوازم آشپزخانه سعی کنید از لوازم بزرگتر شروع کنید و بعد به دنبال خرید لوازم کوچکتر و جزئی بروید.
- هنگام خرید لوازم برقی آشپزخانه به مواردی مثل قیمت، رنگ، جنس، میزان مصرف انرژی، حجم کالا، امکانات محصول و خدمات پس از فروش آن توجه نمایید.
- باتوجهبه افزایش قیمت محصولات، سعی کنید عاقلانهترین و بهترین تصمیم را هنگام انتخاب و خرید لوازم آشپزخانه بگیرید و از خرید وسایلی که صرفاً دکوری و تزئینی هستند، پرهیز کنید. پیشنهاد می شود مقاله تمیز کردن شیشه را بخوانید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید لوازم آشپزخانه آشنا شدید.همچنین از نکات خرید و لوازم ضروری آگاه شدید .اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
کدام وسایل برای جهیزیه ضرورت کمتری دارند؟
عموما توصیه می شود که وسایل کم کاربرد، تزئینی و لوکس برای جهیزیه خریداری نشود. چرا که به عنوان شهروندان یک جامعه ی اسلامی و متمدن باید داعیه ی ساده زیستی و دوری از چشم و هم چشمی ها را داشته باشیم. برای ترویج فرهنگ حسنه ی ازدواج آسان باید پیش گام باشیم. پس برای نیل به این هدف، بهتر است تا حد ممکن از ریخت و پاش های اضافه خودداری کنیم.
وسایل برقی کم کاربرد که سال ها در کابینت های آشپزخانه خاک خواهند خورد، وسایل تزئینی که شما تنها دردسر گردگیری شان را بر عهده خواهید داشت، وسایل لوکس و گران بها، از جمله وسایل غیر ضروری در خرید جهیزیه به شمار می روند. به طور کلی سعی کنید وسایلی را که مادرهایتان در زندگی های چندین ساله، نیازشان را حس نکرده اند، خریداری نکنید.
سرویس های چینی باید چند نفره تهیه شوند؟
در حالت کلی برای هیچ کدام از لوازم جهیزیه باید و اجباری وجود ندارد. نکته ی بارز در خرید جهیزیه سلیقه و باور خود شماست. اما در حالت کلی سرویس های چینی معمولا 12 نفره خریداری می شوند. بعضی افراد دوست دارد ظروف دم دستی از ظروف مهمان جدا باشد؛ که برای این مورد دو راه پیش رو دارند، یا یک سرویس جداگانه ی چینی یا آرکوپال برای دم دست خریداری کنند، یا ظروف چینی را 18 نفره خرید کنند تا خیال شان تا چند سال از بابت مهمانی ها راحت باشد.